Diner

Crispy bloemkool taco’s

Crispy bloemkool tacos

Ik ben dol op taco’s en deze crispy bloemkool taco’s zijn echt een nieuwe favoriet. Het lijkt misschien als wat veel werk, maar geloof me dat dat best wel meevalt. De crispy bloemkool is een heerlijke krokante en smaakvolle vulling voor deze taco’s. De taco’s worden verder afgemaakt met een spicy chipotle hoemoes en een romige avocado dip. De perfecte combinatie voor in deze crispy bloemkool taco’s. Dit is een perfect gerecht om lekker in het weekend te maken voor wanneer als je net wat meer tijd hebt om je maaltijd te bereiden en net wat extra’s wil maken. Op deze manier is groenten eten echt geen straf. Ben je op zoek naar meer lekkere zomerse taco recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango halloumi taco’s of deze BBQ tofu taco’s.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de bloemkool

– ½ bloemkool
– 60 gram bloem (of boekweitmeel)
– 1 el maizena
– 1 el olijfolie
– 120 ml water
– 60 gram panko
– 2 tl gerookt paprikapoeder
– 2 tl knoflook poeder
– zout

voor de taco’s
– 6 mini tortilla’s of 4 medium tortilla’s
– 1/3e komkommer
– handje sla naar keuze
– ½ avocado
– 50 gram (soja)yoghurt
– sap van ½ limoen
– handje verse koriander
– 2 flinke el Maza hoemoes spicy chipotle
ingelegde rode ui, koriander, sesamzaad, limoen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes
2. Meng de bloem met de maizena, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en ½ tl zout. Voeg hier het water en de olijfolie aan toe en meng tot een geheel
3. Doe in een andere kom het panko en meng dit samen met de andere tl gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf zout
4. Meng de bloemkool door het eerste beslag heen zodat alles goed bedekt is. Ga daarna met de stukjes bloemkool door het panko heen zodat deze bedekt zijn. Leg de bloemkool stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 30 minuten. Draai halverwege een keer om
5. Maak een gladde saus van de avocado, soja yoghurt, limoensap en koriander door deze te blenden met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes
6. Verwarm de tortilla’s en besmeer deze met een flinke laag van de hoemoes spicy chipotle, verdeel hierover de sla, wat komkommer, de bloemkool, eventueel wat ingelegde rode ui en maak af met de avocado saus, wat extra koriander, sesamzaad en limoen

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Crispy bloemkool tacos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.