Diner Lunch

Rode curry summer rolls

Rode curry summer rolls

We zijn volop van de zomer aan het genieten en daarbij ook van de zomerse maaltijden. Summer rolls zijn de perfecte zomerse maaltijd als je het mij vraagt. Deze rode curry summer rolls is er een die vol is met groenten en vol van smaak door de rode curry dipsaus die erbij zit. De dipsaus maakt dit gerecht helemaal af. Een heerlijke romige pindasaus met een rode curry twist, die perfect past bij het frisse van de summer rolls zelf. Deze rode curry summer rolls zijn perfect om te maken op een zomerse dag. Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel in een voedzame en lekkere maaltijd. Op zoek naar meer lekkere summer/spring rolls? Probeer dan ook zeker eens deze sweet&spicy spring rolls of deze tofu spring rolls.

Let’s make some summer rolls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 8 Koh Thai volkoren rijstvellen
– 250 gram tempeh
– ½ komkommer
– 75 gram wortel julienne
– 1 rode punt paprika
– 1 avocado
– 1 stengel bosui
– handje verse koriander
– 1 el sesamolie
– 1 el sojasaus
– sap van ½ limoen
– 1 tl maple syrup
– 1 tl sriracha
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder

voor de dipsaus
– 2 el pindakaas
– 1 el Koh Thai rode curry pasta
– 1 el sojasaus
– 2 el ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
– sap van ½ citroen
– 1 tl maple syrup
– snuf knoflookpoeder
koriander, bosui, limoen, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de tempeh in dunne plakjes
2. Meng voor de marinade van de tempeh de sesamolie met de sojasaus, limoensap, maple syrup, sriracha, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder. Verdeel dit over de tempeh plakjes zodat de marinade geheel over de tempeh verdeeld is
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de tempeh plakjes. Zet in de oven voor circa 25 minuten en draai halverwege een keer om
4. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in reepjes, de avocado en de bosui in plakjes 
5. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra ongezoete amandelmelk toe als de saus nog te dik is
6. Pak een diep bord waar de rijstvellen in kunnen en vul deze met lauwwarm water
7. Begin nu met het rollen van de summer rolls. Haal hiervoor 1 rijstvel door het warm water en laat ongeveer 10 seconde weken
8. Leg het rijstvel op een bord en vul deze met avocado, tempeh, komkommer, wortel julienne, paprika, bosui en koriander. Rol de summer roll op door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan de de summer roll van je af op te rollen. Herhaal dit met de overige rijstvellen
9. Strooi wat sesamzaad over de summer rolls heen en serveer deze met de rode curry dipsaus

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Koh Thai

2 Reacties

  1. Ik had alleen nog maar gele curry pasta en heb de vulling ietswat aangepast door de komkommer, wortel en lente-ui te vervangen met rode kool, witte kool en bleekselderij, aangezien dat nog in de koelkast lag. Maar wauw wat was dit lekker! die saus maakt de spring rolls nog lekkerder! voor herhaling vatbaar

    1. Wat super leuk om te horen! Goed idee ook om lekker te wisselen met de vulling en gele curry pasta moet ook zeker goed werken. Dankjewel voor je lieve reactie ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.