Ontbijt

Frambozen boekweitpap

Frambozen boekweitpap

Deze frambozen boekweitpap is een heerlijk fris en romig ontbijtje. Weer eens wat anders dan dat je gewend bent waarschijnlijk. Boekweit is een glutenvrij product wat ik graag gebruik. Glutenvrije producten bevatten vaak weinig vezels, maar boekweit is er een met een hoog vezel- en eiwitgehalte. Super fijn product om te gebruiken dus. Je kunt het ook op verschillende manieren toepassen. Deze keer heb ik hem in een blender gemaakt om een fijne en romige pap te krijgen. Samen met wat frambozen en banaan wordt het heerlijk zoet en de citroen geeft het net wat extra frisheid. Een perfect zomers ontbijtje zo.

Let’s make some porridge!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitkorrels
– 100 gram frambozen
– 1 banaan
– scheut plantaardige melk
– sap van 1/2 citroen
– snuf kaneel
kokos, verse framboos, pistachenoten

Bereiding
1. Zet de avond van tevoren de boekweit klaar om een nacht te weken. Doe hiervoor de boekweit in een bakje en doe dubbel zoveel water erbij en een klein beetje citroensap. Zet in de koelkast om een nacht te laten weken
2. Spoel in de ochtend de boekweit af en doe alle ingrediënten voor de boekweitpap in een blender. Kijk even hoeveel plantaardige melk je nodig hebt, maar een scheutje zou voldoende moeten zijn
3. Doe de boekweitpap in een schaaltje of glaasje en maak af met wat kokos, verse frambozen en pistachenoten

Frambozen boekweitpap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.