Spreads and Dips

Gegrilde paprika hummus met zongedroogde tomaat

Gegrilde paprika hummus met zongedroogde tomaat

Deze gegrilde paprika hummus met zongedroogde tomaat is een heerlijke variant op de naturel hummus. Samen met de gepofte paprika en knoflook uit de oven en de zongedroogde tomaat krijgt deze hummus een heerlijke smaak. Daarnaast wordt hij door de gepofte paprika extra romig, zonder dat je olie nodig hebt. Wanneer ik hummus maak verwijder ik altijd de velletjes van de kikkererwten. Dit is even een werk, maar is het zeker waard. Hierdoor krijg je een veel romigere hummus dan wanneer je de velletjes er aan laat. En we willen allemaal een romige hummus toch? Ik vind het heerlijk om de hummus gewoon zo te eten met wat toastjes, stokbrood of mini rijstwafels. Maar hij is natuurlijk ook hele erg lekker op een boterham of in een wrap.

Let’s make some hummus!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode paprika
– 3 teentjes knoflook
– 5 zongedroogde tomaten
– 2 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– handje verse basilicum
– snuf komijn
– snuf gerookt paprikapoeder
mini rijstwafels

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika en leg deze samen met de teentjes knoflook op een bakplaat. Zet voor 20 minuten in de oven
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder de velletjes van de kikkererwten. Dit is even een werkje, maar is het zeker waard
3. Wanneer de paprika klaar is, maak deze schoon en snijd in stukjes. Maak ook de knoflook schoon en snijd de zongedroogde tomaat in stukjes
4. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng dit tot een romig geheel
5. Breng de hummus op smaak met peper en zout
6. Serveer de hummus hoe jij hem lekker vind

Gegrilde paprika hummus met zongedroogde tomaat

1 Reactie

  1. […] Hummus is een van mijn favoriete producten. Ik gebruik het graag voor op een boterham, op een toastje of stokbroodje bij de borrel of in gerechten. Je kunt er alle kanten mee op waardoor het een heerlijk en veelzijdig product is. Ook zijn er zoveel verschillende varianten te maken en te verkrijgen, dat je altijd genoeg variatie hebt. Zo ben je niet snel uitgekeken op hummus. Deze rode bieten hummus is de variant die ik zelf ooit als eerste gemaakt heb. Toch heb ik nog nooit het recept hiervoor gedeeld, terwijl het zo makkelijk te maken is en je ook maar 6 ingrediënten nodig hebt. En eerlijk, niks is lekkerder dan een zelfgemaakte hummus. Al moet ik zeggen dat ik daar ook niet altijd tijd voor heb, maar als ik er tijd voor heb, dan vind ik het heerlijk om het zelf te maken en daar kan ik dan ook echt van genieten. Deze rode bieten hummus is een variant die ik nog steeds regelmatig maak en nu kunnen jullie hem ook maken. Makkelijk, voedzaam én lekker! Alleen voor het kleurtje zou je het al doen toch?! Op zoek naar meer hummus recepten? Probeer dan ook eens deze pittige harissa hummus of deze gegrilde paprika hummus met zongedroogde tomaat. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.