Ontbijt

Strawberry cheesecake crêpes

Strawberry cheesecake crêpes

Deze strawberry cheesecake crêpes zijn een heerlijk ontbijt om dit weekend te maken. Een heerlijk fris en zomers ontbijt om de dag mee te starten. Het kost wel wat meer tijd om te maken en daardoor zijn ze dus perfect voor het weekend. Het beslag maak je makkelijke door alle ingrediënten in een blender te doen en daarna dunne pannenkoekjes ervan te bakken. Vul ze met de lekkere roomkaas vulling en wat aardbeien en je crêpes zijn eigenlijk al klaar. Deze strawberry cheesecake crêpes zijn een echt lekker zomers ontbijt door de frisse smaken en natuurlijk door de aardbeien die nu volop in het seizoen zijn. Pannenkoeken als ontbijt zijn sowieso altijd een feest, maar op de een of andere manier voelen crêpes extra feestelijk. Deze wil je dus zeker maken! Op zoek naar meer lekkere crêpes recepten? Probeer dan ook zeker eens deze heerlijke tiramisu crêpes.

Let’s make some crêpes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 40 gram havermeel + 40 gram boekweitmeel
– 1 banaan
– 180 ml plantaardige melk
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– snuf zout
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 tl plantaardige roomkaas
– 1 tl citroensap
– paar druppels vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + 1 tl vanille extract
– aardbeien
kokosrasp, amandelschaafsel, extra aardbeien

Bereiding
1. Doe in een blender alle ingrediënten voor de crêpes: het havermeel, boekweitmeel, banaan, plantaardige melk, vanille extract, kaneel en een snuf zout. Blend dit tot een glad geheel
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie/boter en bak hierin dunne pannenkoeken van het beslag
3. Meng in een schaaltje de plantaardige kwark met de roomkaas, citroensap en de vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + vanille extract
4. Snijd de aardbeien in kleine stukjes
5. Verdeel wat van het ‘cheesecake mengsel’ over de crêpe, gevolgd door wat aardbeien stukjes en vouw deze in vieren op
6. Maak de crêpes af met extra aardbeien, kokosrasp en amandelschaafsel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.