Ontbijt

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks gerecht. Het is eigenlijk een soort pannenkoek die in stukjes gesneden wordt en vaak geserveerd wordt met extra poedersuiker. Zelf associeer ik Kaiserschmarrn altijd met wintersport. Wanneer je in Oostenrijk op wintersport gaat, hoort dit gerecht er natuurlijk bij. De originele variant is niet zo voedzaam, maar daar heb ik een heerlijke variant op bedacht waarmee jij lekker kunt genieten van Kaiserschmarrn die ook nog eens een stuk voedzamer is. Of je nu op wintersport gaat of niet, met dit ontbijtje start je de dag in ieder geval goed. Het is makkelijk te maken en perfect als weekend ontbijt. Ik heb hem deze keer gemaakt met lekkere gebakken appeltjes, afgemaakt met pecannoten en geserveerd met wat vanille kwark en natuurlijk extra maple syrup. Een heerlijke combinatie die hier perfect bij past. Niet zo traditioneel, maar zeker niet minder lekker. Op zoek naar meer lekkere weekend ontbijtjes? Probeer dan ook zeker eens deze mini bananen pannenkoeken of deze appel ring pannenkoeken.

Let’s make some Kaiserschmarrn!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram havermeel
– 80 gram 100% appelmoes
– 120 ml plantaardige melk
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– snuf zout
– 1 appel
– handje rozijnen
pecannoten, kokosrasp, (vanille) sojakwark, maple syrup

Bereiding
1. Meng in een kom het boekweit meel met het havermeel, het bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout
2. Zet in een kommetje de plantaardige melk met appel cider azijn apart en laat dit even staan
3. Voeg de appelmoes toe aan de kom met het meel samen met het vanille extract en de plantaardige melk. Hier kun je optioneel wat maple syrup aan toevoegen om het beslag wat zoeter te maken. Meng het geheel tot een glad beslag en meng er vervolgens het handje rozijnen doorheen
4. Snijd de appel in plakjes
6. Verhit 2 pannen op het vuur met een scheutje olie of boter. Voeg aan de ene pan de appelpartjes toe en bak deze totdat ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens nog een snuf kaneel en 1 tl maple syrup toe en zet het vuur uit
7. Voeg het pannenkoeken beslag toe aan de andere pan en bak hier een grote pannenkoek van. Zodra deze wat droog begint te worden aan de bovenkant en er belletjes in komen kun je hem omdraaien
8. Gebruik de spatel om de pannenkoek in stukjes te ‘scheuren’
9. Voeg de gebakken appel toe aan de pannenkoek stukjes en bak dit nog even mee
10. Serveer de Kaiserschmarrn met wat pecannoten, kokosrasp, (vanille) sojakwark en extra maple syrup

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Kaiserschmarrn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *