Snacks Spreads and Dips

Kerriehummus met pastinaak chips

Kerriehummus met pastinaak chips

Vind je het moeilijk om een gezonde snack te vinden en ben je meer van het hartige in plaats van het zoete? Dan vind ik het altijd lekker om wat hummus met groenten te nemen. Stukjes komkommer, wortels of paprika en dan lekker dippen in hummus. Heerlijke snack! Deze kerriehummus met pastinaak chips is een lekkere variatie hierop. Je maakt de hummus en de chips helemaal zelf en de combinatie van de kerrie in de hummus met de krokante chips is top. Weer eens wat anders om mee te snacken.

Let’s make some chips and dips!

Ingrediënten
voor 1 portie
voor de hummus
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– sap van 1/2 citroen
– 1 teentje knoflook
– 2 el tahin
– 2 el olijfolie
– 1 el kerriepoeder
– 1 tl komijn
– snuf chilipoeder

voor de pastinaakchips
– 1 pastinaak
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Snijd de pastinaak in dunne plakjes met een mandoline
2. Meng de plakjes pastinaak in een kom met de paprikapoeder, knoflookpoeder, olijfolie en wat peper en zout
3. Verdeel de plakjes pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 15 – 20 minuten. De tijd is afhankelijk van je oven, dus let goed op dat ze niet verbranden

4. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
5. Verwijder de velletjes van de kikkererwten
6. Doe de kikkererwten samen met de overige ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Meng het tot een gladde hummus
7. Maak de hummus af met wat sesamzaadjes, paprikapoeder en verse peterselie. Serveer met de pastinaakchips

Kerriehummus met pastinaak chips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.