Nutella is een product wat mij altijd doet denken aan vroeger. De combinatie van chocola en hazelnoot blijft er een die onwijs lekker blijft. Nu is Nutella niet het meest voedzaam, maar de combinatie kunnen we wel voedzaam maken. Door gebruik te maken van 100% hazelnootpasta en pure chocola heb je wel dezelfde smaken, maar dan toch anders. Samen in een ontbijtje van bloemkool havermout is deze Nutella style bloemkool havermout een heerlijke manier om je dag te beginnen.
Let’s make some oats!
Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– handje bloemkoolrijst
– 1 banaan
– 1 el cacaopoeder
– 1 el hazelnoten
– 1 el hazelnoot pasta
– snuf kaneel
kokosvlokken, pure chocola
Bereiding
1. Snijd de banaan in plakjes en houdt wat achter om de havermout mee af te maken
2. Doe de havermout in de pan, samen met de plantaardige melk, water, bloemkoolrijst, cacaopoeder en kaneel. Verwarm dit op het vuur
3. Laat de havermout circa 5 minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte. Voeg de laatste minuut de banaan toe en verwarm dit nog even mee
4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan
5. Hak vervolgens de hazelnoten grof
6. Doe de havermout in een kom en maak af met de banaan, geroosterde hazelnoten, hazelnootpasta, kokosvlokken en pure chocola