Lunch

Pastinaaksoep met geroosterde kikkererwten

Pastinaaksoep met geroosterde kikkererwten

Pastinaak is ook wel een van de ‘vergeten groenten’. Wat onwijs zonde is, want pastinaak is onwijs lekker. Ze zijn in het najaar in het seizoen en je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken. Deze pastinaaksoep met geroosterde kikkererwten is daar een voorbeeld van. Een lekkere kop warme soep in het najaar hoort er voor mij bij. Pastinaak is een vrij romige groenten, waardoor deze soep van zichzelf al romig is. In combinatie met appel, gember en kerrie is dit een heerlijk verwarmende soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 porties
– 4 pastinaken
– 1 prei
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 stukje gember
– 1 appel
– 1,25 L groentebouillon
– 1 el kerriepoeder
– klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl kerriepoeder
verse peterselie, volkoren pitabrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
2. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 25 minuten
3. Schil de pastinaken en appel en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn
4. In een pan, verhit wat olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan
5. Voeg vervolgens de pastinaak en appel toe en bak even mee
6. Doe het kerriepoeder erbij en laat dit nog circa 1 minuut mee bakken
7. Voeg de groentebouillon toe en kook voor circa 20 minuten
8. Pureer tot een gladde soep
9. Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten, verse peterselie en pitabrood

Pastinaaksoep met geroosterde kikkererwten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.