Spreads and Dips

Paprika feta dip

Paprika feta dip

Het weekend staat weer voor de deur en als je nog op zoek bent naar een heerlijk hapje voor bij de borrel, dan is deze paprika feta dip echt perfect. Hij is super makkelijk te maken en echt onwijs lekker. Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig voor deze dip. Lekker om te serveren met wat toastjes of crackers en lekker te dippen, maar ook heerlijk met wat groenten. Ook doet deze paprika feta dip het perfect als spread op bijvoorbeeld een broodje. Hoe dan ook is dit echt een aanrader om voor het weekend te maken. Op zoek naar meer lekkere zomerse dips? Probeer dan ook zeker eens deze pesto loaded hummus of deze baba ganoush.

Let’s make some dip!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 2 rode punt paprika’s
– 200 gram feta
– 2 el (Griekse) yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl paprikapoeder
pijnboompitten, basilicum, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Leg de paprika’s en teentjes knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven voor circa 30 minuten
2. Laat de paprika’s afkoelen en verwijder het velletje en de zaadlijsten
3. Doe in een keukenmachine de paprika samen met de feta, yoghurt, knoflook, citroensap en paprikapoeder. Meng dit tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout
4. Serveer de dip met wat geroosterde pijnboompitten, extra feta, basilicum en sesamzaad

Paprika feta dip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.