Diner

Gnocchi met paprika pesto

Gnocchi met paprika pesto

Deze gnocchi met paprika pesto is een heerlijk recept die perfect is voor de lente. De asperges en doperwten zijn echte seizoensgroenten waardoor dit gerecht helemaal past bij deze tijd van het jaar. De pesto wordt gemaakt met geroosterde paprika, waardoor je minder olie nodig hebt en het nog een extra lekkere smaak geeft. De paprika pesto is dan ook meteen de smaakmaker in dit gerecht. Lekker fris, vol met smaak en voedzaam is deze gnocchi met paprika pesto. Hij is ook nog eens makkelijk te maken wat al helemaal top is. Ben je op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze romige paprika gnocchi of deze gnocchi met pistache pesto.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 400 gram gnocchi
– 160 gram kipstuckjes
– 2 punt paprika’s
– 100 gram groene asperges
– 100 gram diepvries doperwten
– 15 gram verse basilicum
– 1 el pijnboompitten
– sap van 1/2 citroen
– 3 teentjes knoflook
– 1 el edelgist vlokken of Parmezaanse kaas
– 1 el olijfolie
rucola, pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Leg de punt paprika’s in zijn geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 20 – 25 minuten
2. Laat de paprika’s afkoelen en verwijder het vel en zaadlijsten van de paprika’s
3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn
4. Doe alle ingrediënten voor de paprika pesto in een keukenmachine: de geroosterde paprika’s, geroosterde pijnboompitten, basilicum, citroensap, knoflook, edelgist vlokken of Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout. Meng dit tot een gladde pesto
5. Verhit een pan op het vuur en bak hierin de kipstuckjes aan en voeg vervolgens de gnocchi toe en bak dit even mee
6. Bak ondertussen in een andere pan de groene asperges circa 5 minuten
7. Voeg vervolgens de paprika pesto toe aan de pan met gnocchi, samen met de doperwten en de asperges. Voeg eventueel wat water toe als het te dik wordt en verwarm het geheel nog even mee
8. Maak de gnocchi af met wat rucola, pijnboompitten en eventueel wat extra Parmezaanse kaas

Gnocchi met paprika pesto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.