Deze witte bonen in tomatensaus toast is een heerlijke variatie op je standaard boterham. Er is niks mis met een lekkere boterham voor de lunch en ik varieer graag met verschillend beleg. Sommige kunnen het nogal moeilijk vinden om lekker vegetarisch broodbeleg te vinden. Ondanks dat er tegenwoordig heel veel mogelijkheden zijn en er in de supermarkt van alles te vinden is, vind ik het vaak lekker om zelf wat te maken. Ik ben ook echt dol op iets warms voor de lunch, maar ook op brood. Dus deze twee dingen combineren is een win-win. Deze witte bonen in een heerlijk zelfgemaakte tomatensaus zijn absoluut een aanrader om eens op je toast te doen.
Let’s make some toast!
Ingrediënten
voor 4 personen
– 8 sneetjes volkorenbrood
– 250 gram cherrytomaten
– scheutje balsamico azijn
– 1 pot witte bonen (360 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– snuf chilivlokken
verse peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de cherrytomaten en halveer deze. Doe ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, scheutje balsamico azijn, peper en zout. Zet in de oven voor circa 15 minuten
2. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
4. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui
5. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak dit circa 1 minuut mee
6. Voeg de tomatenblokjes, witte bonen en cherrytomaten uit de oven toe. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen
7. Rooster de sneetjes brood
8. Breng de witte bonen op smaak met een snuf chilivlokken, peper en zout
9. Serveer de witte bonen met de toast en maak af met verse peterselie