Snacks Sweets

Framboos choco bananenbrood

Framboos choco bananenbrood

Bananenbrood is altijd een goed idee en deze framboos choco bananenbrood is al helemaal geweldig. Een heerlijk luchtig bananenbrood gevuld met stukjes chocola en frambozen. Ideaal nu de vakantie voorbij is en we weer terug aan het werk of naar school gaan. Het is het perfecte tussendoortje om van het weekend te maken en voor de rest van de week op voorraad te hebben. Hiermee kom jij weer helemaal terug in je ritme! Dit framboos choco bananenbrood is makkelijk te maken en je kunt hem goed invriezen. Op die manier kun je hem goed bewaren en blijft hij lekker vers. Op zoek naar meer lekkere bananenbrood recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chai bananenbrood of dit mocha bananenbrood.

Let’s make some banana bread!

Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 3 bananen
– 80 gram dadels
– 150 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl baksoda
– snuf zout
– 100 gram (diepvries) frambozen
– 50 gram chocolade chips
amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, baksoda en een snuf zout
2. In een blender, doe de bananen, dadels, plantaardige melk, appel cider azijn en vanille extract. Meng dit tot een glad geheel
3. Voeg het mengsel uit de blender toe aan de kom met meel en meng dit tot een samenhangend beslag
4. Doe de frambozen en chocolade chips erbij en roer dit door het beslag heen
5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag aan toe
6. Strooi wat amandelschaafsel over het bananenbrood heen en zet in de oven voor circa 50 minuten, laat daarna afkoelen

Framboos choco bananenbrood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.