Ontbijt

Vanille protein pancakes

Vanille protein pancakes2

Pannenkoeken zijn altijd een feestje en deze vanille protein pancakes zijn dat ook zeker. Deze pannenkoeken zijn gemaakt met vanille eiwit poeder, wat het een heerlijke vanille smaak geeft en ook nog eens extra eiwitten toevoegt. Daarnaast zijn deze pannenkoeken plantaardig, glutenvrij en makkelijk te maken. Voorheen maakte ik mijn pannenkoeken altijd het liefste met banaan, maar sinds ik de appelmoes heb ontdekt vind ik dat ook echt een top vervanger voor banaan. Zo ook in deze pannenkoeken. Zeker met wat lekker gebakken kaneel appeltjes erbij is dit een perfect verwen ontbijtje. Ideaal om in het weekend als ontbijt te maken. Op zoek naar meer protein pancakes? Deze chocolade protein pancakes zijn ook zeker een aanrader.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor circa 8 pannenkoekjes
– 30 gram havermeel + 30 gram boekweitmeel
– 1/2 scoop Myprotein vegan vanille protein
– 70 gram 0% appelmoes
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 1 el water
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– 1 appel
– 1 el rozijnen
– 1 el pecannoten
– 1 el maple syrup
pecannoten, soja yoghurt, maple syrup

Bereiding
1. Zet in een schaaltje het lijnzaad met de eetlepel water aan de kant
2. Doe in een ander schaaltje de plantaardige melk met het appel cider azijn
3. Meng in een kom het havermeel en boekweitmeel samen met het eiwitpoeder, bakpoeder, baksoda, kaneel en speculaaskruiden. Meng dit tot een geheel en voeg vervolgens het lijnzaad, plantaardige melk, appelmoes en vanille extract toe. Roer dit tot een glad beslag
4. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Wanneer er luchtbellen in de pannenkoekjes komen kun je ze omdraaien
5. Snijd ondertussen de appel in blokjes
6. Verhit een andere pan op het vuur en voeg hier de appelblokjes aan toe. Bak deze met een scheutje water
7. Voeg op het einde de rozijnen, stukjes pecannoten, maple syrup en een snuf kaneel toe aan de appelblokjes en bak dit nog even mee.
8. Serveer de pannenkoeken met de gebakken kaneel appel, soja yoghurt, pecannoten en eventueel wat extra maple syrup

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

Vanille protein pancakes3

*deze post bevat affiliate links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.