De lente is officieel begonnen en ik heb helemaal zin in de zomerse dagen die er hopelijk snel aan gaan komen. In ieder geval tover ik alvast deze zomerse sferen op tafel. Kokos en mango vind ik zo een typisch zomerse combinatie. Met deze mango kokos havermout krijg je dus lekker die zomerse smaken, maar nog wel in de vorm van een warm havermoutje. De perfecte combi nu we steeds meer overgaan naar zomerse dagen, maar de kou toch nog wel aanwezig is, zeker in de ochtend. In dit recept wordt zelfs wat groenten verwerkt, ik vind dat zelf echt ideaal om zo in de ochtend al een portie binnen te krijgen. En dat met wel een lekker zoet ontbijtje. Tevens heb ik in dit recept gebruik gemaakt van vanille eiwitpoeder, maar dit is volledig optioneel. Mocht je dit niet toevoegen, voeg dan wat vanille extract toe. Met deze mango kokos havermout start de lente meteen goed.
Let’s make some oats!
Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 50 gram havermout
– 1/3e courgette
– 100 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 scoop Myprotein vanille soy protein *optioneel
of 1 tl vanille extract
– 100 gram kokosyoghurt
– 1 banaan
– 1/2 mango
– snuf kaneel
hennepzaad, kokosvlokken, amandelpasta
Bereiding
1. Rasp de courgette grof
2. Doe de havermout in een pan, samen met de geraspte courgette, plantaardige melk, water en een snuf kaneel. Verwarm dit op het vuur tot er een pap ontstaat. Mocht je eiwitpoeder toe willen voegen, zorg en dan voor dat hij nog wat dunner is. Door het eiwitpoeder wordt de havermout namelijk nog wat dikker
3. * deze stap is optioneel Zodra de havermoutpap klaar is, haal deze van het vuur en roer het eiwitpoeder er goed doorheen
4. Verdeel de havermout over twee kommen
5. Snijd de banaan in plakjes en de mango in stukjes
6. Maak de havermout af met de kokosyoghurt, banaan, mango, hennepzaad kokosvlokken en amandelpasta
* Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein
*deze post bevat affiliate links