Ontbijt

Chocolade havermout met gebakken banaan

Chocolade havermout met gebakken banaan

Koude winterse dagen vragen om warme, comfortabele ontbijtjes. En niks roept meer comfort op dan chocolade. Deze dagen vragen om lekker warm binnen te zijn en jezelf verwennen. Deze chocolade havermout met gebakken banaan is een ultiem comfort food ontbijt waar je graag je bed voor uit komt. Een lekkere volle chocolade smaak en zoete gebakken banaan. Afgemaakt met een simpele chocoladesaus van amandelpasta en pure chocola. Deze chocoladesaus is trouwens niet alleen ideaal voor deze havermout, maar sowieso een aanrader. Het is heel simpel en je hebt een snelle, gezondere variant van een chocoladesaus zonder veel toevoegingen. De amandelpasta maakt hem lekker romig. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een andere soort notenpasta gebruiken.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 dadel
– 1 el cacaopoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 banaan
– 1 el amandelpasta
– 2 el pure chocolade druppels
– snuf kaneel
blauwe bessen, amandelschaafsel, kokosrasp

Bereiding
1. Doe in een pannetje de havermout, snuf kaneel, cacaopoeder, dadel in stukjes gesneden, plantaardige melk en water
2. Verwarm de havermout totdat het een pap wordt
3. Snijd de banaan over de lengte door de midden
4. Verhit in een koekenpan op het vuur. Zodra deze warm is voeg dan de banaan toe en bak deze aan beide kanten goudbruin (optioneel hier is om een klontje plantaardige boter en/of maple syrup toe te voegen)
5. Smelt de pure chocola en meng deze met de amandelpasta tot een chocoladesaus
6. Doe de havermout in een kom, maak af met de gebakken banaan, blauwe bessen, amandelschaafsel, kokosrasp en de amandel-chocoladesaus

Chocolade havermout met gebakken banaan

1 Reactie

  1. […] Heb je behoefte aan een heerlijke lunch of goed ontbijt? Dan is dit recept voor chocolade havermout met gebakken banaan echt wat voor jou! Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.