Diner

Asperge aardappel salade

Asperge aardappel salade

De zonnige dagen zijn eindelijk begonnen en daarbij horen natuurlijk ook zomerse gerechten. Deze asperge aardappel salade is daar een perfect voorbeeld van. Dat salades saai en smaakloos zijn is echt absoluut niet waar en dat laat deze salade nogmaals zien. In deze asperge aardappel salade zitten alle smaken van de lente: groene asperges, doperwten en dille. Nu de asperges nog in het seizoen zijn maak ik daar volop gebruik van en dat maakt deze salade nog lekkerder. De rode ui is wel wat scherp, dus als je daar niet zo van houdt dan kun je ervoor kiezen om deze weg te laten. Zonder is hij ook geweldig lekker namelijk. De mosterd en rucola geven ook al wat extra pit aan deze salade. Een echte salade die perfect is voor de lente! Ben je op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan ook zeker eens deze zongedroogde tomaat pasta salade of deze muhammara parel couscous salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 500 gram krieltjes
– 350 gram groene asperges
– 150 gram doperwten
– 1/2 rode ui (optioneel)
– 15 gram verse dille
– 15 gram verse bieslook
– 75 gram feta
– handje rucola
– 2 teentjes knoflook
– sap + rasp van 1 citroen
– 1 el mosterd
– 1 el tahin
– 1 el olijfolie
– 1 tl maple syrup of honing
sesamzaad, (zachtgekookt) ei, dille

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Halveer de krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg ook de 2 teentjes knoflook hieraan toe. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor circa 35 minuten
2. Maak de groene asperges schoon en voeg deze na 15 minuten toe aan de bakplaat en zet mee in de oven voor de resterende 20 minuten
3. Kook de doperwten kort en spoel af met koud water. Snijd de dille en bieslook fijn en de rode ui in halve ringen
4. Meng in een kom de rasp en het sap van de citroen, de mosterd, tahin, knoflook teentjes, maple syrup, olijfolie, peper en zout door elkaar. Voeg hier vervolgens de rucola aan toe, gevolgd door de krieltjes, groene asperges, doperwten, rode ui, dille, bieslook en feta toe en meng door elkaar
5. Serveer de salade met een (zachtgekookt) ei, sesamzaad en extra dille

Asperge aardappel salade

2 Reacties

  1. […] voor de lente. Ben je op zoek naar meer lekkere lente recepten? Probeer dan ook zeker eens deze asperge aardappel salade of deze doperwt […]

  2. […] nodig. Ben je op zoek naar meer lekkere asperge gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze asperge aardappel salade of deze gevulde zoete aardappel met […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.