Diner Lunch

Parelcouscous salade met Harissa geroosterde kikkererwten

Parelcouscous salade met Harissa geroosterde kikkererwten

Met de zomer inzicht wordt het tijd voor lekkere frisse salades. Geen saaie salades, maar lekkere gevulde salades die vol zitten met voedingsstoffen en smaak. Deze parelcouscous salade met Harissa geroosterde kikkererwten is er een die perfect is voor zo een zomerse dag. Het frisse van de salade gaat super goed samen met het pittige van de geroosterde kikkererwten door de Harissa en de romige hummus dressing maakt hem helemaal af. Het kost weinig werk om deze salade in elkaar te zetten wat ik al helemaal top vind. Ook ideaal om deze salade alvast voor te bereiden of extra te maken zodat je de dag erna nog een lekkere lunch hebt. Zorg er dan wel voor dat je de geroosterde kikkererwten en de dressing pas op het einde toevoegt om de salade zo lekker mogelijk te houden. Op zoek naar meer lekkere frisse salades? Probeer dan ook zeker eens deze mango parel couscous salade of deze Griekse orzo salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram parelcouscous
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 1 tl Verstegen world spice blend Harissa
– handje baby spinazie
– 1 wortel
– 1/3e komkommer
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– handje verse peterselie
– 50 gram granaatappel pitjes
– sesamzaad

voor de dressing
– 4 el hummus naturel
– 1 el citroensap
– snuf komijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng ze met de Harissa kruiden, peper zout en een scheutje olijfolie
2. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 30 minuten. Roer ze halverwege een keer om
3. Kook de parelcouscous zoals beschreven staat op de verpakking en laat daarna even afkoelen
4. Rasp de wortel en snijd de komkommer in halve maantjes en de peterselie fijn
5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg wat water toe om hem wat te verdunnen totdat je de gewenste consistentie krijgt
6. Doe de parel couscous in een kom en voeg daaraan de baby spinazie, wortel en komkommer toe. Voeg vervolgens het citroensap en de olijfolie toe samen met wat peper en zout en meng dit
7. Verdeel de salade over 2 kommen en maak af met de geroosterde kikkererwten, granaatappelpitjes en de hummus dressing

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Verstegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.