Ontbijt

Cacao amandel granola

Chocolade amandel granola

De combinatie van cacao en amandelen in de vorm van een knapperige zelfgemaakte granola. Ik vind het heerlijk om granola zelf te maken en deze cacao amandel granola is een nieuwe favoriet. Kan bijna niet misgaan wanneer het een heerlijke chocolade smaak heeft. Alleen al de geur die deze granola geeft in je huis maakt het al de moeite waard om dit recept te maken. Daarnaast is hij natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Vers blijft wat mij betreft altijd lekkerder dan een granola uit de supermarkt, én je kunt er zelf aan toevoegen wat jij lekker vindt. Win-win dus! Ideaal om te gebruiken als topping op je favoriete smoothiebowl of yoghurt. Maar stiekem ook heel lekker om zo uit het vuistje te eten. Mocht je deze granola nog een tikkeltje luxer willen maken, voeg er dan op het einde nog een handje pure chocolade chips aan toe. Liever een granola zonder chocola? Probeer dan eens deze gewone granola met gepofte quinoa.

Let’s make some granola!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 130 gram havermout
– 20 gram gepofte quinoa
– 30 gram kokos vlokken 
– 20 gram pompoenpitten
– 50 gram amandelschaafsel
– 2 el cacaopoeder
– 30 gram amandelpasta
– 1 banaan
– 3 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom de havermout, gepofte quinoa, kokosvlokken, pompoenpitten, amandelschaafsel, snuf kaneel, snuf zout en cacaopoeder door elkaar
2. In een andere kom, prak de banaan en meng dit met de amandelpasta, maple syrup en vanille extract
3. Voeg het banaan mengsel toe aan de andere kom en meng dit tot een geheel
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier het granola mengsel overheen 
5. Bak de granola voor circa 20 minuten in de oven
6. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bak

Chocolade amandel granola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.